Geplaatst op

Renault R35

De Renault R35 is een lichte Franse infanterietank uit de Tweede Wereldoorlog.

Het type is vanaf 1933 ontwikkeld en in 1936 in productie genomen.

Het was bedoeld voor de uitrusting van autonome tankbataljons die het infanteriedivisies mogelijk moesten maken een offensieve taak uit te voeren bij het doorbreken van vijandelijke infanterieposities. Daarom was de R 35 voor zijn tijd goed bepantserd maar niet erg snel en had het kanon geen sterke uitwerking tegenover andere tanks. Bij het uitbreken van de oorlog werd de taak van de infanterieondersteuning minder belangrijk gevonden. Daarom kreeg een verbeterde versie uit 1940, de “R 40”, een krachtiger kanon en werd besloten de productie achter te laten lopen bij die van andere Franse tanks. Door de snelle nederlaag van Frankrijk in juni 1940 bleef het type toch de destijds meest geproduceerde Franse tank met ongeveer 1685 stuks. De R 35 werd geëxporteerd naar Polen, Roemenië, Turkije en Joegoslavië. Voor de rest van de oorlog bleven de Duitsers en hun bondgenoten buitgemaakte voertuigen in uiteenlopende modificaties gebruiken.

Geplaatst op

Cobi 2546 Panzerkampfwagen

Cobi-2546
2546 PANZERKAMPFWAGEN IV AUSF

555 onderdelen

Een Panzerkampfwagen IV, afgekort PzKpfw IV, ook bekend als de Panzer IV, is een tank die tijdens de Tweede Wereldoorlog door Duitsland werd ingezet.
Er werden ruim 8500 exemplaren gebouwd en alleen al door dit relatief grote aantal was ze belangrijker voor de Duitse oorlogsinspanning dan betere Duitse tanks zoals de Panther, de Tiger I en Tiger II. Aan het Oostfront was ze in sommige opzichten verouderd ten opzichte van de T-34.
https://cobiworld.nl/product/2546-panzerkampfwagen-iv-ausf/

Geplaatst op

Cobi 2415 Corsair Au-1

Cobi-2415 Corsair Au-1

e VOUGHT AU-1 ™ Corsair® was een jachtvliegtuig van de Amerikaanse marine. Het werd tussen 1942 en 1952 geproduceerd door Vought-Sikorsky Aircraft. De populaire Corsair kwam in 1942 in dienst. De kenmerkende vorm van de gebogen vleugels en de naar achteren verschoven pilotencabine en propeller met een diameter van meer dan 4 meter maakten hem uniek in zijn soort.

Geplaatst op

Cobi 2409 Mercedes benz G4

Cobi-2409

De Mercedes G4 was een luxe Duitse offroad-auto die tussen 1934 en 1939 werd geproduceerd. De G4 was uitgerust met een 8-cilinder lijnmotor. De gesynchroniseerde transmissie zorgde voor voorwielaandrijving, vier achterwielen of alle zes tegelijk. De auto haalde een snelheid van 67 km / u. Het ontwerp op basis van het lange frame zorgde voor een ruim interieur voor zeven personen. De voertuigen waren aanvankelijk bestemd voor de SS en werden gebruikt door Adolf Hitler en zijn assistenten. De chef van het Derde Rijk reed met dit type auto tijdens zijn verblijf in Polen in september 1939. Kenmerkend voor de Mercedes G4 is de karakteristieke lak van de carrosserie in askleur en zwarte spatborden. Tijdens de oorlog zijn de auto’s opnieuw gespoten in een matgrijze kleur.

Geplaatst op

Cobi 2400 Ford jeep

Cobi-2400

De Ford GP is een personenauto uit de Tweede Wereldoorlog die in een kleine serie wordt geproduceerd door de Ford Motor Company, de voorganger van de standaard Jeep.

Uit de wereld van COBI komt een fantastisch model van dit voertuig. De karakteristieke vormen van het historische voertuig zijn getrouw in kaart gebracht met behulp van hoogwaardige stenen. Het gebruik van bedrukte blokken in plaats van stickers betekent niet alleen fantastische details, maar ook duurzaamheid als je ermee speelt. Draaiende wielen voorzien van banden zijn ideaal om het model tijdens het spelen te verplaatsen. Onder de kantelbare motorkap bevindt zich een motor die, net als het interieur van het voertuig, vrij kan worden aangepast aan uw behoeften. Een uniek beeldje van een Brits Commando is bij de set inbegrepen.

Deze kit is een fantastische aanvulling op elke verzameling of speelkamer en zal alle leeftijdsgroepen in de smaak vallen.

Geplaatst op

Cobi 2238 Patrol boat

Cobi-2238 patrol boot

De Patrouilleboot, River (ook bekend als patrouilleboot, riverine of PBR) was een Amerikaanse boot die werd gebruikt om rivieren te patrouilleren en soldaten te vervoeren. De kenmerken waren een zeer kleine onderdompeling, die m.in. naar de romp van glasvezel en de voortstuwing van de waterstraal waardoor je op de zee kunt zwemmen. De boot bereikte een topsnelheid van 28,5 knopen (53 km / h 32 mph). De bemanning bestond uit vier soldaten. Typisch diende een eersteklas officier als bootkapitein met een schutter, monteur en matroos aan boord. Het gebrek aan ijspantser compenseerde behoorlijk wat vuurkracht. De uitrusting omvatte meestal een dubbel gekoppelde M2HB 0,50 12,7 mm op de boeg en een enkele M2HB op het achterschip. Daarnaast beschikte de bemanning over een granaatwerper en een set M16-geweren. Er waren ook sterkere configuraties. De boten werden tot in de jaren negentig door de Amerikaanse marine gebruikt. Ze zijn nog steeds populair bij burgers.